Over ons

We begeleiden organisaties bij transities naar wendbaar organiseren en werken. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingsprocessen, het vormgeven en realiseren van innovaties op het gebied van wendbaar werken, opgaven gestuurd werken, talentmanagement en het vormgeven en uitvoeren van diverse coaching-, leer- en ontwikkeltrajecten. Daarnaast verzorgen we diverse workshops, trainingen en lezingen. De kracht van onze adviseurs is dat zij in staat zijn om in meerdere lagen waar te nemen en het verband tussen de op elkaar ingrijpende veranderingsprocessen te overzien. Wij komen niet in organisaties om ‘onze beeld van de werkelijkheid' te verkopen, maar werken integer en zijn specialisten in verandertrajecten. En zonder wrijving geen glans. Onze werkwijze verbindt en confronteert waar dat nodig is, waarbij het uiteindelijke doel uiteraard centraal blijft staan.

Ruud van Rheenen

Ruud is bedenker van het gedachtengoed en oprichter van het Wendbaar Werken-netwerk. Zijn passie is opdrachtgevers te begeleiden met het vormgeven en realiseren van wendbare organisaties en moderne werkrelaties. Als specialist op het gebied van Wendbaar Werken, HRM&D, veranderkunde en coaching is hij in de rollen van adviseur en programmamanager actief op diverse ontwikkel- en verandertrajecten. Denk daarbij aan innovatieve manieren van organiseren en reorganiseren, opgaven- en opdrachtgestuurd werken, zelforganisatie, HRM-veranderprogramma's, ambitie- en talentmanagement en procesinnovatie.De laatste jaren is hij door zijn aansprekende en verrassende praktijkvoorbeelden op deze gebieden ook een graag geziene spreker op congressen en inspiratiedagen van organisaties.

Ralph Hanekamp

Ralph is pas tevreden met een afgeronde opdracht als er goede resultaten zijn geboekt. Typerend voor zijn adviesstijl is dat hij met zijn gedrevenheid anderen kan inspireren en verbinden en met positieve energie mensen kan motiveren. Hij wil graag het beste uit mensen en organisaties halen en voelt zich snel betrokken bij mensen met wie hij samenwerkt. Ralph is ervan overtuigd dat de overheid met minder geld dezelfde of betere resultaten kan bereiken voor een betere samenleving. Slim samenwerken en ruimte geven aan burgers, bedrijven en instellingen zijn daarin de sleutels voor succes. Daar wil hij graag zijn bijdrage aan leveren!

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur een e-mail naar Ruud van Rheenen: ruud@wendbaarwerken.org of neem contact op: 06-15405075 !

Pol van Tuijl

Pol geniet van het leven en wenst dat iedereen toe! Natuurlijk is dat soms ingewikkeld en zijn er omstandigheden waarin dat genieten ver weg van je staat. Daar waar dat een gevolg is van de wijze waarop wij onze samenleving inrichten, vindt hij zijn werk. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de publieke sector. Altijd in de verbinding tussen inhoud (maatschappelijke vraagstukken) en realisatie. Gewoon zorgen dat het ook werkelijk verbetert. Dat betekent in de dagelijkse praktijk het schakelen tussen strategie en uitvoering. Daar voelt hij zich op zijn best. Hij probeert met veel energie, humor, analytisch denken, scherpte en veel inspiratie, mensen en daarmee organisaties naar een hoger plan te tillen. Samen met anderen werken aan doordachte, mensgerichte oplossingen.

Niels Groen

Niels is als management consultant met een specialisatie in Agile en Lean principes gedreven om inspirerende organisaties te creëren. Hij heeft een doctoraat op het gebied van projectbeheersing en wordt daardoor binnen ons netwerk als professor aangesproken.

Gerdin Boelens

Gerdin is sinds 2010 als advocaat verbonden aan Capra Advocaten, vestiging Zwolle. Hij is gespecialiseerd in arbeidsverhoudingen in het publieke domein. Gerdin heeft bijzondere aandacht voor werkgevers in de sectoren overheid, zorg en onderwijs. Hij heeft de specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie cum laude afgerond. De arbeidsrechtelijke kanten van wendbaar werken, opgavengericht werken en zelforganisatie hebben in het bijzonder zijn aandacht. Zijn praktijk bestaat dan ook vooral uit werkgevers in het publieke domein. Het gaat dan vaak om adviseren, onderhandelen en procederen, maar het liefst verzorgt Gerdin cursussen en bijeenkomsten over arbeidsrechtelijke onderwerpen. Voor meer informatie en contactgegevens: https://www.capra.nl/2_236_Gerdin-Boelens.aspx.

Dirk Goossens

Dirk has a rich background in employability and IT. With Sollicity and partners he played a key role in the development of JobXS and ‘careerportal’, which is considered to be the ‘best-practice’ in employability. He is known for creative misuse of the Dutch language and the best pinball-player we ever came across. With Sollicity, in this Wendbaar Werken network and customers he continues his efforts to reduce friction in the labour market, aiming for added value for end users. His ultimate goal is building tools that will help getting him hired when he is forced to find a real job for himself.

Haro Coster van Voorhout

After working in the divide between quality management and marketing for a number of companies in the private sector, Haro has switched to the public sector. He is helping the internally and externally focused parts of the organisation to work and act customer orientated enhancing the own efficiency en effectiveness. In this position he can continue with his working life goal to improve customer service where possible and promote his belief that efficiency and effectiveness can be achieved from a customer oriented focus instead of an internal cost focus. Hereby providing better service instead of forcing the customer through unfriendly but cost effective internal processes.

Inez Kilsdonk

In deze tijd krijgen we voortdurend een hoeveelheid informatie op ons af. Lange, ingewikkelde teksten lezen mensen tegenwoordig steeds minder. Inez helpt je met het begrijpelijk maken van je verhaal door middel van visualisaties bijvoorbeeld infographics, overzichten of simpele plaatjes. De visualisaties zijn simpel, luchtig, doelgericht en overzichtelijk zodat de communicatieboodschap direct helder en begrijpelijk is. Inez doet verschillende grote en kleine projecten voor (semi)-overheden, ZZP'ers en voor het MKB.

Peter Jos de Jong

Peter Jos is vooral een creatieve beelddenker & EssentieSchetser. Hij visualiseert taaie vraagstukken, maakt de essentie snel helder en brengt oplossingen in stroomversnelling.

Otto ten Dam

Otto ademt portfoliomanagement.

Pieter Both

Pieter is een verbinder, onbevooroordeelde waarnemer, sterk ontwikkelde sensitiviteit, oprecht geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren, eerlijk, betrouwbaar, rechtvaardig, ontvangt snel vertrouwen, legt vinger snel op zere plek, sterke communicator, houdt van mensen. Hij krijgt energie van oplossen van knelpunten en ontwikkelen van organisaties, afdelingen of individuen. Rot in het vak op het gebied van coachend en inspirerend leiderschap voor medewerkers en leidinggevenden. Denk aan outplacement, loopbaanadvies, executive coaching, ondernemerscoaching, trainingen en op basis van klantbehoeften ontwikkelen en implementeren van digitalen loopbaan en talentenportalen.

Contact

Wij gaan graag met u in gesprek om uw vraagstelling en wensen te bespreken en onze visie en werkwijze toe te lichten. En gezamenlijk vorm te geven aan een samenwerking die aansluit op uw behoefte. Uiteraard kunnen wij onze eerdere ervaringen in trajecten inbrengen zodat u een beeld krijgt van de vele mogelijkheden om uw doel te bereiken. Wij brengen met zorg uw vraagstelling in beeld om maatwerk te kunnen leveren.